Goldman Sachs předpovídá až 166% rally pro tyto akcie 

V prvním čtvrtletí roku 2024 index S&P 500 neustále překonával nová maxima. Trhy získávají podporu z více faktorů, včetně povzbudivé nálady investorů vyvolané zpomalující se mírou inflace a možností snížení úrokových sazeb ještě v tomto roce. Povzbudivé vyhlídky rozšířené mezi akciovými trhy vedly k tomu, že optimisticky se cítí i významné investiční banky. Hlavní americký akciový stratég Goldman Sachs David Kostin nedávno zvýšil svůj cíl pro index S&P 500 na konci roku z 5100 na 5200, což bylo způsobeno “zvýšenými odhady zisků”.

David Kostin vysvětlil: “Naše zvýšená prognóza zisku na akcii v roce 2024 ve výši 241 USD (8% růst) je vyšší než mediánová prognóza stratégů shora dolů ve výši 235 USD (6% růst) a odráží naše očekávání silnějšího ekonomického růstu a vyšších zisků v sektorech informačních technologií a komunikačních služeb, které obsahují pět z akcií ‘Magnificent 7’.”

Analytici Goldman Sachs však neupozorňují pouze na akcie “Magnificent 7”; v jejich hodnocení jsou vyzdvihovány i méně známé akcie, které vyzařují potenciál k růstu až o 166 % v příštím roce. Mezi těmito méně známými akciemi vynikají společnosti Informatica (INFA) a BrightSpring Health Services (BTSG).

Informatica Inc. (INFA), softwarová firma ze Silicon Valley, působí v oblasti správy dat od roku 1993. Podporuje správu a integraci podnikových cloudových dat prostřednictvím systému CLAIRE, který je založen na umělé inteligenci. Na seznamu klientů společnosti je 85 firem ze seznamu Fortune 100.

Zdroj: Getty Images

Čísla společnosti ke konci roku 2023 dokládají příběh jejího úspěchu. Společnost Informatica vykázala za rok 2023 celkové tržby ve výši 1,6 miliardy dolarů, přičemž jen ve 4. čtvrtletí vygenerovala 445 milionů dolarů, což představuje 11% meziroční nárůst. Její celkové ARR z předplatného činily 1,13 miliardy dolarů, což je část z celkových ARR ve výši 1,63 miliardy dolarů. Kromě toho její podnikání spravovalo téměř 86 bilionů cloudových transakcí měsíčně. V roce YE23 společnost Informatica vykázala volný peněžní tok ve výši 303,8 milionu USD, což představuje výrazný nárůst oproti roku YE22.

Nakoupit akcie INFA za $32.35 (0.12%)

Analytik Kash Rangan ze společnosti Goldman Sachs oceňuje schopnost společnosti Informatica generovat hotovost a udržet si silnou pozici ve své nice. Poznamenává: “Soustředěný obrat společnosti Informatica k prodeji pouze v cloudu a vysoce efektivní migrační nástroje poskytují několik pák k udržení silného NNARR v cloudu ve spojení se sekulárním negativním vlivem z DX a Gen-AI.”

BrightSpring Health Services, Inc. (BTSG), další společnost, která přitahuje pozornost Goldman Sachs, je nově veřejnou společností v sektoru zdravotní péče. Poskytuje řadu služeb určených k podpoře lepšího zdraví prostřednictvím kombinace domácích a komunitních poskytovatelů a lékárenských zdravotních řešení.

Zdroj: Getty Images

BrightSpring ročně vyplní více než 30 milionů receptů a má smlouvy se 186 lékárnami. Její první čtvrtletní zpráva jako veřejného subjektu se očekává 29. února. Společnost zahájila 26. ledna IPO a na burze NASDAQ nabídla více než 53,3 milionu akcií, i když od té doby akcie oslabily.

Přesto analytik Goldman Sachs Jamie Perse věří v potenciál společnosti a odůvodnil pokrytí ratingem Buy. Přičítá to klinickému zaměření společnosti BrightSpring na úrovni pacientů, doplňkovým liniím služeb a celostátní přítomnosti, které umožňují cílené investice do rozšiřování kapacit za účelem dosažení co nejvyšší návratnosti.

Nakoupit akcie BTSG za $9.38 (-3.60%)

Celkový konsenzus pro obě akcie je pozitivní, což naznačuje optimismus pro tyto méně známé akcie mezi zkušenými odborníky na Wall Street. Analytici nadále bedlivě sledují společnosti Informatica i BrightSpring, protože příležitost k výrazným ziskům by mohla být na obzoru.