V těchto třech průmyslových akciích se skrývá příležitost

Průmyslové akcie vykazují známky trvalé odolnosti navzdory potenciálnímu nebezpečí cyklu boomu a propadu uprostřed digitálního věku. Jejich vyhlídky posiluje několik faktorů, včetně ukončení cyklu snižování zásob vyvolaného odstávkami COVID a zpomalení míry inflace.

Analytici, včetně Jamieho Cooka ze společnosti Truist Securities, považují za vítěze na cestě do roku 2024 stále větší počet průmyslových společností, což je podpořeno několika pozitivními událostmi. Patří k nim vyčerpání nadbytečných zásob, které se nahromadily během pandemie, což je pro zpracovatelský průmysl a průmysl dobrou vizitkou, a pravděpodobné snížení úvěrových sazeb ze strany Federálního rezervního systému vyvolané zpomalením míry inflace, což obecně podporuje výdaje a poptávku.

Cook, jehož odbornost v oblasti průmyslových akcií ho řadí mezi 2 % nejlepších analytiků na Wall Street, uvedl, že “jsme na tuto skupinu konstruktivní, protože se domníváme, že široce založený růst průmyslu by mohl ve druhé polovině roku 2024 překvapit růstem”. Dodal, že navzdory obavám z toho, že se průmyslové společnosti vzdají své cenové síly, “průmyslové společnosti v roce 2024 opět zvýší ceny, i když zpět na normálnější úrovně”.

Zdroj: Bloomberg

Průmyslové giganty, jako jsou Deere & Company, CNH Industrial a AGCO Corporation, patří mezi korporace, které Cook vyzdvihuje jako potenciální beneficienty tohoto příznivého makroprostředí.

Společnost Deere & Company (DE), proslulá svými řadami zemědělských a stavebních strojů, si neustále upevňuje své místo na vrcholu trhu díky vynalézavým produktům a přesvědčivému marketingu. Společnost, která je významně zastoupena na trzích po celém světě, nedávno vykázala čtvrtletní příjem ve výši 1,75 miliardy USD, čímž překonala odhady. Cook považuje společnost Deere za zdatně řízenou, s rozvíjejícím se technologickým příběhem a rozšiřující se základnou příjmů.

Nakoupit akcie Deere & Company za $383.39 (0.83%)

Podobný potenciál vykazuje i společnost CNH Industrial N.V. (CNHI), která se specializuje na těžké stroje pro stavebnictví a zemědělský sektor. Minulý měsíc společnost odhalila, že její investiční odnož získala menšinový podíl v brazilském startupu Bem Agro, který již dodává CNH a je populární díky svým zobrazovacím schopnostem s umělou inteligencí formulovaným pro optimalizaci využití zemědělských polí. Navzdory 2,2% poklesu tržeb ve 4Q23 společnost předvedla solidní cash flow, čímž demonstrovala svůj potenciál pro expanzi marží, aniž by se spoléhala na nízké úrokové sazby.

Nakoupit akcie CNH Industrial N.V. za $12.34 (-0.80%)

V býčím vyprávění o průmyslovém sektoru je rovněž zdůrazňována společnost AGCO Corporation (AGCO). Společnost učinila v roce 2022 pokroky v technologické modernizaci nákupem společnosti JCA Industries, která vyvíjí autonomní software pro použití v zemědělských strojích. Společnost AGCO poté oznámila založení společného podniku s technologickou společností Trimble, který jí umožní přístup k technologiím společnosti Trimble v oblasti konektivity a analýzy dat. Přestože Cook oznámil údaje za čtvrté čtvrtletí, které zaostaly za očekáváním, zachovává pozitivní výhled pro vyhlídky společnosti AGCO.

Nakoupit akcie AGCO za $116.43 (0.38%)

Ačkoli cyklus konjunktury a propadu je pro tyto podniky potenciální hrozbou, z této analýzy vyplývá, že jsou připraveny tyto cykly zvládnout. Koneckonců tyto společnosti musí pokračovat ve výrobě zboží a služeb ve fyzicky hmatatelném světě bez ohledu na nevyhnutelný dopad digitální éry. To je základní pravdou trvalé odolnosti průmyslových akcií. Jako sektor, který těží z několika příznivých ekonomických faktorů, se průmyslové akcie zdají být připraveny přinášet v dohledné budoucnosti stabilní výnosy.