Akcie SMCI jsou stále výhodné i přes cílovou cenu 1000 USD

Akcie SMCI mají stále cestu k ještě vyšším cenám…

Akcie společnosti Super Micro Computer (NASDAQ:SMCI) vzrostly za poslední rok téměř desetkrát.

V tuto chvíli se akcie drží na stabilní úrovni, ale pro stále větší počet účastníků trhu jsou akcie SMCI bublinou, která je právě připravena prasknout.

Podle názoru medvědů hrozí akciím této společnosti zabývající se infrastrukturou umělé inteligence velké riziko velkého poklesu, a to například kvůli riziku zpomalení růstu.

Také je zde vnímáno vysoké riziko, že společnost nemá tak silný ekonomický příkop jako jiné akcie AI.

Přesto, i když si ti, kteří kritizují společnost SMCI, mohou udělat a vyjádřit svůj vlastní názor na tuto špičkovou generativní hru v oblasti AI, domníváme se, že aktuálně předložený medvědí případ je hluboce chybný.

Navíc nejenže tato akcie není na pokraji krachu. Další velká rally může být za rohem.

Zdroj: Getty Images

Akcie SMCI a dvě hlavní obavy trhu

V tuto chvíli by se dalo říci, že trh má celkově smíšený názor na akcie umělé inteligence. Investoři se opět obávají, že budoucí růst byl do názvů v tomto rychle rostoucím sektoru příliš zaceněn.

Jak však bylo naznačeno výše, zejména u akcií SMCI rostou obavy z „problémů s bublinou“.

I když existují obavy, že současné rychlé tempo růstu sektoru umělé inteligence se zpomalí, v případě této společnosti jsou tyto obavy výraznější.

Společnost Super Micro Computer, výrobce serverových systémů, z poptávky po těchto systémech velmi profituje. Koncoví uživatelé je kupují hlava nehlava, protože budují kapacitu pro generativní trénink a odvozování AI.

Časem by se toto budování mohlo zpomalit. Na rozdíl od společností vyrábějících čipy s umělou inteligencí, které by mohly zpomalující růst poptávky v této oblasti nahradit růstem v oblastech, jako jsou počítače s umělou inteligencí, SMCI zaměřené na datová centra tuto výhodu mít nemusí.

Bez ohledu na nejistotu ohledně budoucí poptávky si společnost SMCI musí také uvědomit, že ačkoli dříve zaostávala, konkurence ostatních výrobců serverů se rozhořívá.

To by mohlo ovlivnit budoucí růst i marže. Když k tomu připočteme drahý násobek forwardových zisků společnosti SMCI ve výši 46, je snadné pochopit, proč skeptici říkají, že je „oceněna dokonale“.

Zdroj: Getty Images

Proč medvědí argumenty zůstávají hluboce chybné

Je třeba přiznat, že medvědí argumenty pro akcie SMCI jsou poměrně zásadní. Spíše než pouhé konstatování, že akcie jsou nadhodnocené, předkládají medvědi řadu argumentů, které je přesvědčují. Přestože však medvědí argumentace není zdaleka povrchní, nenechte se mýlit.

Riskujeme, že to bude znít jako ohraná písnička, ale znovu říkáme, že medvědí argumenty jsou hluboce chybné. Jak jsme uvedli v našem předchozím článku o společnosti Super Micro Computer, obavy ze zpomalení poptávky po serverech s umělou inteligencí jsou přehnanou reakcí.

Podle prognóz se očekává, že roční tržby na trhu serverů s umělou inteligencí v roce 2027 vzrostou na 200 miliard dolarů. To je více než pětinásobný nárůst ve srovnání s 39 miliardami dolarů tržeb ze serverů AI v roce 2023.

Při této úrovni pokračující robustní poptávky je těžké si představit, že by masivní zpomalení růstu bylo za rohem.

Pokud jde o konkurenci, medvědi opět dělají z komára velblouda. Ano, velká jména v oblasti serverů začínají těžit z trendu růstu generativní AI.

Nicméně v nedávné býčí výzkumné zprávě Samika Chatterjeeho z JP Morgan analytik poznamenal, že vedoucí postavení společnosti Super Micro na trhu by mělo pokračovat. Klíčové výhody, jako je rychlé uvedení na trh, pravděpodobně přetrvají.

Suma sumárum

Současná čtyřciferná cena společnosti SMCI může naznačovat, že akcie dosáhly svého cenového vrcholu. Nenechte se však mýlit. Vyšší cenové úrovně jsou stále na dosah. Výše zmíněné silné stránky společnosti Super Micro Computer naznačují, že budoucí fiskální výsledky splní, ne-li překonají očekávání.

Podle prognóz prodejců by zisk společnosti SMCI mohl v příštím fiskálním roce (končícím v červnu 2025) přesáhnout 30 USD na akcii. Pokud bude růst sektoru serverů s umělou inteligencí i nadále silný, hodnota této akcie poroste spolu se ziskem.

To sice naznačuje mnohem méně rychlé zisky odsud, ale tyto vyhlídky stále naznačují, že nás čekají silné zisky. Dokud konkurence nezačne snižovat konkurenční výhodu společnosti, zůstane býčí pozice nedotčena.

Z toho plyne jasný závěr. Akcie společnosti SMCI jsou i nadále vhodnou koupí při ceně 1000 USD za akcii.

Nakoupit akcie Super Micro Computer, Inc. za $1,037.15 (2.69%)