Akcie leteckých společností, které musíte koupit, když ceny klesají

Kupte si tyto akcie leteckých společností a sledujte, jak vaše portfolio vzlétne k vrcholům.

Nedávné ekonomické zprávy vyvolaly obavy z možné negativní budoucnosti ekonomiky Spojených států, která se vyznačuje stagflací – znepokojivou situací rostoucí inflace a zpomalujícího se hospodářského růstu. Poslední údaje o HDP ukázaly výrazné zpomalení růstu, když ekonomika ročně rostla pouze o 1,6 %, což je výrazně pod očekáváním. Současně měřeno výdaji na osobní spotřebu inflace překonala prognózy a vzrostla o 2,8 %. Proto se investice do akcií leteckých společností stále více ukazuje jako správná hra.

Tato kombinace vyvolala obavy ze stagflace připomínající 70. léta 20. století, období nízkého růstu a vysoké inflace, které vedlo k náročným ekonomickým podmínkám. Odborníci sice upozorňují, že stagflace není základním scénářem, ale pokračující vysoká inflace by mohla donutit Federální rezervní systém k udržování vyšších úrokových sazeb, což by v příštích letech vedlo k ekonomickým problémům.

Celosvětová hodnota leteckého průmyslu k roku 2024 dosahuje 566,66 miliardy dolarů a podle prognóz by měla do roku 2028 dosáhnout 794,61 miliardy dolarů, což představuje 8,8% CAGR v daném časovém horizontu. Mezi rozhodující faktory tohoto růstu patří urbanizace a růst disponibilních příjmů. S tímto možným poklesem trhu se ceny těchto vybraných společností propadnou; až se tak stane, musíte investovat do těchto tří nejlepších akcií leteckých společností, protože získáte slevu na společnosti, které jistě poskytnou vysoké výnosy.

Southwest Airlines Co. (LUV)

Southwest Airlines Co. (NYSE:LUV) je letecká společnost zaměřená na cestující, která nabízí cestování v rámci USA a do regionálních mezinárodních destinací. V současné době se obchoduje s oceněním 16,17 miliardy dolarů. V posledním finančním roce provozovala 817 letadel Boeing 737 a obsluhovala 121 destinací.

Společnost LUV zaznamenala nárůst zisku a tržeb po zavedení COVID, přičemž meziroční čtvrtletní nárůst tržeb činil 10,90 %. Zisková marže ve výši 1,47 % je nižší než průměr v odvětví, který činí 2,6 %, což naznačuje, že letecká společnost bude možná muset brzy zapracovat na efektivitě.

Společnost LUV plánuje využít rostoucího odvětví tím, že změní design nástupních a sedadlových prostor. Aby se společnost LUV přiklonila k ziskovosti, ztenčí svá sedadla a zároveň bude klást důraz na ergonomii. To povede k vyšší kapacitě letadel a zároveň zajistí spokojenost zákazníků.

Podniky, které přijímají opatření ke zvýšení ziskovosti, dodávají investorům odvahu, přičemž řada bank BB ji hodnotí jako „Buy“ nebo „Overweight“. Investoři by měli nakupovat při poklesu a držet, protože se jedná o jednu z nejlepších akcií leteckých společností.

Nakoupit akcie Southwest Airlines Co. za $25.67 (-1.04%)

Zdroj: Getty Images

United Airlines Holdings Inc (UAL)

United Airlines Holdings Inc (NASDAQ:UAL) je holdingová letecká společnost se sídlem v USA, která provozuje vnitrostátní a mezinárodní lety. Akcie jsou oceněny na 52,84 USD, což představuje meziroční nárůst o 28,07 %.

Tržní kapitalizace společnosti UAL vzrostla v období 2023-2024 o 28,37 %, z 13,53 miliardy USD na 17,37 miliardy USD. Tržby činily 54,827 miliardy USD a zaznamenaly růst tržeb (meziročně) o 12,31 %, což je o 132,32 % více než medián v sektoru (5,30 %). Hrubá zisková marže dosáhla impozantní výše 33,92 %, což je o 9,92 % více než průměr sektoru 30,86 %. Tyto ukazatele dokládají, že United je zisková společnost s neomezenými možnostmi krátkodobého i dlouhodobého růstu.

Společnost UAL zavedla umělou inteligenci prostřednictvím chatbotů, automatických zpráv, asistence pilotům a provozní koordinace. Tato zlepšení výrazně napomáhají logistice, koordinaci a efektivitě a jsou v odvětví nová, což znamená, že je zde prostor pro zlepšení a potenciální expanzi. Celkově si společnost UAL zaslouží hodnocení „Buy“, a protože se objevuje vyhlídka na krach trhu, jedná se o akcie letecké společnosti, které chcete koupit a držet.

Nakoupit akcie United Airlines Holdings, Inc. za $50.67 (-1.54%)

Delta Air Lines Inc. (DAL)

Delta Air Lines Inc. (NYSE:DAL) je globální letecká společnost v USA, která se zaměřuje na služby zákazníkům, bezpečnost a inovace. Hodnota společnosti Delta je 49,92 USD a v uplynulém roce zaznamenala 52,43% růst.

Letecká společnost Delta Airlines vykázala silná čísla v celém rozsahu končícího fiskálního roku 2023. Tržby vzrostly o 14,76 % na 58,048 miliardy dolarů z 50,582 miliardy dolarů v předchozím roce. Čistý zisk vzrostl o 249,7 % a zředěný zisk na akcii o 248,06 %, čímž předstihla mnoho svých konkurentů.

S tím, jak se poptávka po cestování zotavuje a roste z hlubin pandemie COVID-19, je potřeba kvalitních a spolehlivých služeb leteckých společností nesmírně důležitá. Společnost Delta Airlines je v čele zákaznického provozu a má konzistentní letový řád s malým počtem zrušených letů. Společnost Delta navíc plánuje zavést pět nových dálkových letů do dalších zemí, jako je Tchaj-wan a Izrael, ze svých uzlů v USA. Tyto lety pomohou uspokojit potřeby mezinárodních cestujících a rozšíří její působení na mezinárodních trzích.

Nakoupit akcie Delta Air Lines, Inc. za $50.02 (-0.10%)

Zdroj: Getty Images