Akcie společnosti Rivian (RIVN) rostou po aktualizaci dodávek za 2. čtvrtletí

Akcie společnosti Rivian (NASDAQ:RIVN) ve středu posilují poté, co investorům poskytla aktuální informace o dodávkách elektromobilů ve druhém čtvrtletí roku 2022.

Podle tiskové zprávy společnosti Rivian vyrobila ve svém výrobním závodě v Normalu ve státě Illinois během druhého čtvrtletí celkem 4 401 elektromobilů. Díky tomu mohla ve stejném období dodat celkem 4 467 elektromobilů. Pro srovnání, v 1. čtvrtletí bylo dodáno 2 553 elektromobilů.

Společnost Rivian je s těmito výsledky spokojena a uvádí, že očekává splnění předchozích odhadů dodávek v tomto roce. Do konce čtvrtého čtvrtletí tak plánuje dodat celkem 25 000 kusů elektromobilů.

Díky zprávám o dodávkách a potvrzenému výhledu dnes akcie RIVN zažívají silné obchodování. V době psaní tohoto článku bylo zobchodováno více než 20 milionů akcií. To je již nad průměrným denním objemem obchodování, který se pohybuje kolem 20 milionů akcií.

Rivian není jedinou společností zabývající se elektromobily, která v poslední době zveřejnila údaje o dodávkách za 2. čtvrtletí. Tesla (NASDAQ:TSLA) včera učinila totéž, ale zaznamenala sekvenční pokles dodávek. To bylo nečekané a stalo se tak poprvé za zhruba dva roky. I přesto jsou analytici vůči tomuto elektromobilnímu gigantu stále optimističtí.

Akcie RIVN od středečního rána vzrostly o 10,8 %, ale od začátku roku klesly o 71,2 %.

Níže najdete další aktuální zprávy z akciového trhu, do kterých se obchodníci budou chtít ponořit!