Objem Binance prudce vzrostl poté, co začala platit politika nulových poplatků

Objem obchodování na Binance prudce vzrostl poté, co v pátek ráno začala platit její globální politika nulových obchodních poplatků.

Nulové poplatky za obchodování po celém světě pro 13 kryptografických párů na Binance – největší světové krypto burze podle objemu – začaly platit v pátek ve 14:00 UTC (10:00 SELČ). Tento krok způsobil na burze explozi obchodování, přičemž spotový objem bitcoinu/tetheru (USDT) se během několika hodin vyšplhal na 320 000 mincí. Tak vysoký objem burza nezaznamenala ani po celý den od března 2020.

CoinDesk z webových stránek Binance ukazuje raketový nárůst objemu obchodování s bitcoiny na této krypto burze bezprostředně poté, co bylo v pátek spuštěno obchodování s 0% provizí. (Binance)

Generální ředitel Binance Changpeng Zhao připisuje prudký nárůst lidem, kteří se snaží získat VIP úrovně prostřednictvím vysokých objemů obchodů. „Z výpočtu VIP vyloučíme obchodování s BTC,“ uvedl na Twitteru. „Odstraníme všechny pobídky k wash trade. Oznámení s podrobnostmi přijde brzy.“ K wash trade dochází, když investor nakupuje a prodává aktivum za účelem umělého nafouknutí ceny.

Burza učinila oznámení o nulových poplatcích ve středu, přičemž plán vstoupí v platnost v pátek, v den pátého výročí založení Binance.
„S nástupem medvědího trhu s kryptoměnami hledají burzy jako Binance způsoby, jak přilákat a udržet uživatele na svých platformách, aby zajistily, že jejich kousek vyčerpaného koláče zůstane zdravý,“ uvedl tehdy CoinDesk.