Zběsilá jízda zábavní společnosti Disney může nabídnout další vrcholy pro akcie

V zábavních parcích společnosti Walt Disney (DIS) je po několika letech rušení opět živo. COVID-19 byl pro divizi zábavních parků a zážitků společnosti Disney obrovskou výzvou, ale nedávné právní tahanice s vedením státu Florida jí výrazně přidaly na potížích. V důsledku toho DIS za posledních 12 měsíců ztratila více než 40 %. Ačkoli pokles ceny akcií může být pro investory znepokojivý, zdá se, že společnost Disney má před sebou světlou budoucnost vzhledem k silnému duševnímu vlastnictví, které pohání její streamovací byznys, a návratu segmentu zábavních parků. Proto jsem dlouhodobě nakloněn akciím DIS.

Povzbudivé druhé čtvrtletí

Ve druhém čtvrtletí získala služba Disney+ neuvěřitelných 7,9 milionu předplatitelů. Díky tomuto nárůstu dosáhl celkový počet předplatitelů 137,7 milionu, zatímco analytici očekávali 135 milionů. Generální ředitel společnosti Bob Chapek uvedl, že solidní výsledky za druhé čtvrtletí, pokračující růst streamovacích služeb a nárůst počtu předplatitelů „opět prokázaly, že jsme ve své vlastní lize“.

Zdroj: Unsplash

Nárůst počtu předplatitelů se stal středem pozornosti investorů poté, co Netflix v posledním čtvrtletí ztratil více než 200 000 předplatitelů a zaznamenal tak vůbec první pokles počtu placených uživatelů za posledních 10 let. Naproti tomu předplatitelský byznys společnosti Disney šlape na plné obrátky.

Společnost Disney bohužel oznámila nižší než očekávané zisky za druhé čtvrtletí. Společnost dosáhla tržeb ve výši více než 19,2 miliardy USD oproti očekávání trhu ve výši 20 miliard USD. Pozitivní však je, že se zvedly tržby ze zábavních parků, které ve druhém čtvrtletí dosáhly obrovského nárůstu o 105 % na 6,7 miliardy dolarů.

Společnost uvedla, že k růstu přispěly vyšší počet rezervací pokojů, vysoké ceny letenek, větší počet plaveb výletních lodí a vyšší výdaje spotřebitelů za jídlo, nápoje a zboží. Společnost Disney navíc zmínila, že její domácí parky zažívají návrat zahraničních cestovatelů, takže budoucnost zůstává světlá.

Důležité je zmínit, že ne všechny Disney Parky jsou v provozu na plný úvazek. Nedávno byly dočasně uzavřeny Disneylandy v Hongkongu a Šanghaji kvůli nárůstu případů COVID-19. Podle McCarthyho, finančního ředitele společnosti Disney, byly provozní příjmy společnosti ovlivněny náhlým uzavřením v Asii. Společnost proto očekává, že její provozní příjmy vystřelí vzhůru.

Zdroj: Shutterstock

Zábava teprve začíná

Disneyho Doctor Strange a Obi-Wan Kenobi vzali trh útokem. Disney+ na Twitteru uvedl, že Obi-Wan Kenobi byl nejsledovanější víkendovou premiérou. Doctor Strange a Obi-Wan Kenobi jsou však jen zrnkem soli ve srovnání s tím, co Disney chystá na příští rok.

Společnost očekává, že Thor bude hitem. Kromě toho se očekává uvedení filmu Black Panther: Wakanda Forever a Avatar: The Way of Water v letošním roce. V současné době Disney dělá to, v čem je nejlepší, a nápady společnosti nedocházejí.

Plány do budoucna zatím investory příliš nepřesvědčily, ale vzhledem k tempu, jakým se její parky a streamovací aktivity ubírají správným směrem, vypadá pokles spíše jako příležitost.

Nedávno vydané filmy této společnosti, včetně Doctora Strange v Multivesmíru šílenství a Světelného roku, již patří mezi 10 nejvýdělečnějších filmů. Kromě toho lze díky silnému filmovému plánu, který je před námi, očekávat další ohňostroj.

Zdroj: Canva

Názor Wall Street

Podle Wall Street si akcie DIS udržují konsenzuální hodnocení Strong Buy. Z celkového počtu 24 analytických ratingů bylo za poslední tři měsíce přiděleno 18 nákupních a šest držících.

Průměrná cílová cena akcií DIS je 140,09 USD, což znamená 46,14% potenciál růstu. Cílové ceny analytiků se pohybují od nejnižší ceny 110 USD za akcii po nejvyšší cenu 176 USD za akcii.