Akcie společnosti Alphabet jsou nadále vhodné k nákupu při jakémkoli poklesu

Zdá se, že akcie společnosti Alphabet (NASDAQ:GOOG, NASDAQ:GOOGL) se v poslední době příliš nepohnuly a od začátku roku klesly o téměř 11 %. Existují však dva katalyzátory, které by měly tento měsíc pomoci akcie posílit.

Konkrétně by investoři měli sledovat akcie GOOGL kvůli nadcházející zprávě o výsledcích a rozdělení akcií Google.

Společnost Alphabet provede 15. července rozdělení akcií v poměru 20 ku 1. Díky tomu budou její akcie mnohem levnější než jejich současná cena přesahující 2 300 USD za akcii. Akcie se budou obchodovat za 112,25 USD za předpokladu, že rozdělení akcií bylo provedeno na základě závěrečné ceny k 29. červnu 2022.

Zdroj: Shutterstock

Rozdělení akcií společnosti Google na ocenění společnosti Alphabet nic nezmění, ale může přilákat mnoho investorů k nákupu akcií, protože se jim budou zdát příliš levné na to, aby je ignorovali.

U akcií GOOGL můžeme po rozdělení očekávat dvě věci. Za prvé, cena akcií by mohla být svědkem krátkodobé volatility. Za druhé, tato volatilita by mohla být trvalá a časem intenzivnější. Mohli bychom být svědky toho, že se akcie při každé obchodní seanci pohnou o 1 %, 2 % nebo více, protože by se mohl zvýšit objem obchodování. Investoři, kteří si nemohli koupit akcie za cenu přes 2 000 USD za akcii, je mohou obchodovat nyní, protože se budou obchodovat v pásmu kolem 112 USD za akcii, pokud se do poloviny července nic jiného nestane.

Dalším možným katalyzátorem pro společnost Alphabet v tomto měsíci je zpráva o výsledcích hospodaření za 2. čtvrtletí 2022. Očekává se, že společnost oznámí zisk 26. července po uzavření trhu.

Zpráva o výsledcích za 1. čtvrtletí 2022 byla smíšená, protože firma nedosáhla zisku na akcii a překonala tržby. Hodnota zisku na akcii podle GAAP ve výši 24,62 USD byla nesplněna o – 1,14 USD, ale tržby ve výši 68,01 miliardy USD byly překonány o 121,29 milionu USD.

Odhady pro 2. čtvrtletí 2022 počítají s hodnotou EPS GAAP ve výši 26,05 USD a odhadem tržeb ve výši 70,35 miliardy USD. Pozoruhodné je, že společnost Alphabet v posledních třech ze čtyř čtvrtletí pozitivně překvapila ziskem na akcii.

Pozitivní je zpráva, že společnost Google postupně ukončila bezplatný balíček G Suite pro malé podniky a přidala další demoverze her na trhu cloudových her Stadia, což ukazuje, že firma může přidat další dodatečné příjmy.

Zdroj: Shutterstock

V konečném důsledku má společnost Alphabet vynikající finanční sílu a její ziskovost je velmi silná. Má tyto vlastnosti a zároveň vykazuje dostatečný růst. Investoři by proto měli zvážit přidání akcií společnosti Alphabet do svého portfolia při jakémkoli výraznějším poklesu.