Jefferies doporučuje koupit akcie Okta a Credit Suisse se líbí Wynn Resorts

Jefferies říká, že je třeba koupit společnost Okta, atraktivní kybernetickou jedničku, která je připravena vzrůst o téměř 50 %

Nedávný pokles ceny akcií společnosti Okta vytváří podle Jefferies pro investory jedinečnou příležitost k nákupu.

Akcie poskytovatele softwaru pro správu identit letos klesly zhruba o 73 % kvůli řadě problémů souvisejících s makrem a integrací prodeje – spolu s narušením bezpečnosti.

„To podle našeho názoru vytvořilo atraktivní vstupní bod pro přední kybernetické aktivum,“ napsal ve čtvrtek analytik Joseph Gallo, když inicioval nákup akcií této kyberbezpečnostní společnosti. „I když nesnižujeme množství práce, která je před společností (pravděpodobně bude trvat několik čtvrtletí), vyzdvihujeme fantastický produkt spolu s velkým a nedostatečně penetrovaným trhem.“

Cenový cíl firmy ve výši 90 USD naznačuje, že by akcie mohly do budoucna vyskočit o 48 %.

Zdroj: Bloomberg

I když Gallo očekává, že úsilí společnosti Okta o obrat bude trvat několik čtvrtletí, společnost by měla těžit z rostoucí poptávky po produktu pro víceúčelové identity. Její službu správy identit a přístupu zákazníků považuje za „významnou příležitost na zelené louce“.

„Domníváme se, že společnost Okta má významnou příležitost, protože se pokouší vybudovat kompletní platformu pro identitu,“ řekl Gallo. „Investoři by vždy měli kupovat lídry v kybernetické kategorii a přesně takovou společnost OKTA vnímáme.“

Credit Suisse zvyšuje rating Wynn Resorts a tvrdí, že akcie kasina se mohou téměř zdvojnásobit

Credit Suisse uvedla, že je čas, aby investoři nakupovali akcie společnosti Wynn Resorts.

Analytik Benjamin Chaiken zvýšil rating akcií Wynn Resorts na outperform s odkazem na růst akcií díky expanzi kongresového centra v Las Vegas a atraktivní ocenění.

Wynn Resorts Limited je americká veřejně obchodovaná společnost se sídlem v Paradise v Nevadě, která je developerem a provozovatelem luxusních hotelů a kasin. Založil ji v roce 2002 bývalý předseda představenstva a generální ředitel Mirage Resorts Steve Wynn a nyní je řízen generálním ředitelem Craigem Billingsem.

„Na současné úrovni je podle nás Wynn jedním z nejzajímavějších příběhů v oblasti hazardních her,“ napsal Chaiken.

Zdroj: Getty Images

Ačkoli akcie Wynn Resorts letos klesly o zhruba 29 % a nacházejí se zhruba 39 % pod svými 52týdenními maximy, provozovatel kasin by mohl na základě cílové ceny banky ve výši 117 USD směřovat k 93% růstu oproti středečnímu závěru.

Jednou z nejpřesvědčivějších iniciativ, která může akcie společnosti posunout výše, je rozšíření hotelového kongresového centra, které téměř zdvojnásobí dostupnou konferenční plochu a mělo by zvýšit obsazenost i v době, kdy se ostatní společnosti potýkají s problémy.

Uzavírky v Macau možná donutily Wynn Resorts na začátku tohoto roku krátce ukončit činnost v tomto regionu. Nicméně do budoucna se Benjamin Chaiken domnívá, že oživení není v ceně akcií zahrnuto.

„Aby bylo jasno, nejsme fixováni na přesný časový plán oživení v Macau,“ řekl. „Jak již bylo zmíněno, myslíme si, že poměr rizika a odměny je na současných úrovních přesvědčivý. Takže i když je trajektorie zotavení Macau sice nejasná, nemyslíme si, že za ni investoři v akciích platí“, dodal analytik Credit Suisse.