Akcie, které ve velkém čerpají z fenoménu kolem NFT a digitálního umění

Tyto akcie využívají rostoucího trhu NFT…

Hledání nejlepších akcií NFT může být zrádné.

Digitální umělecká díla, jejichž cena se pohybuje v milionech dolarů, módní značky vytvářející digitalizované nositelné zboží a aukční domy prodávající umělecká díla založená na blockchainu; rok 2021 se pravděpodobně zapíše jako přelomový rok pro nefungující tokeny (NFT).

V uplynulém roce se vyměnily miliardy, lidé se vrhli na vlastnictví digitálních sběratelských předmětů. Největší trh s NFT s názvem OpenSea zaznamenal jen v loňském roce objem transakcí přesahující 13 miliard dolarů. Proto se nejlepší akcie NFT staly jedním z nejžhavějších témat v tomto sektoru.

Zpráva zveřejněná společností Verified Market Research navíc přináší ohromující předpověď budoucnosti tohoto trhu, podle níž se jeho hodnota do roku 2030 zvýší na neuvěřitelných 231 miliard dolarů.

Očekává se, že se tento trh stane mostem k tomu, co se má v metaverzi stát odvětvím s hodnotou bilionu dolarů. Proto je na akciích NFT mnoho zajímavého, což z nich dělá zajímavou sázku v dlouhodobém horizontu.

eBay (EBAY)

Gigant v oblasti elektronického obchodování eBay (NASDAQ:EBAY) se na začátku května letošního roku rozhoupal, když oznámil svůj vstup do podnikání v oblasti NFT.

Zdroj: eBay

Spolupracoval se společností OneOf, přední webovou3 platformou pro NFT, při vydávání limitované edice kolekce NFT s hokejovou legendou Waynem Gretzkym. Přestože vstup společnosti eBay do oblasti NFT mohl být pro mnohé překvapením; platforma je ideální pro ty, kteří jsou nadšeni do obchodování s unikátními sběratelskými předměty. Proto to byla v podstatě shoda na nebesích.

O měsíc později, v červnu, navíc společnost eBay získala přední tržiště s NFT ve společnosti Known Origin. eBay to označuje za „důležitý krok ve své technologické reimaginaci“.

KnownOrigin je jednou z nejoblíbenějších platforem NFT, která umělcům poskytuje jedinečnou platformu pro tvorbu a prodej digitálního umění výměnou za kryptografické platby. Od svého založení v roce 2018 zprostředkovala NFT transakce v hodnotě více než 7,5 milionu dolarů.

Pro eBay by mohl být přechod do oblasti NFT mistrovským obchodním tahem. S více než 140 miliony kupujících po celém světě je pro eBay v jeho úsilí o NFT nebe limitem.

Funko (FNKO)

Společnost Funko (NASDAQ:FNKO) je špičkovým výrobcem sběratelských hraček, který se může pochlubit neuvěřitelnými výsledky v oblasti růstu horních i dolních výsledků.

V březnu loňského roku její kreativní ředitel Brian Mariotti hovořil o tom, že Funko je jedinou společností, která dokáže vytvořit vzácný fyzický produkt a následně jej spojit se vzácným NFT. Schopnost propojit NFT s fyzickými produkty a využít při tom svou masivní fanouškovskou základnu odlišuje společnost Funko od jejích kolegů.

Zdroj: Shutterstock

Společnost Funko uvedla své NFT s názvem Digital Pop! v loňském roce a navázala spolupráci s předním tržištěm NFT Droppp. Toto partnerství umožnilo společnosti Funko vytvořit komunitu Funko Digital Pop!, která stále roste mimořádným tempem.

Kromě toho získala platformu NFT s názvem TokenWave, která se může pochlubit masivní základnou návštěvníků. Také koupila firmu Mondo, která se zabývá sběratelskými předměty, aby dále zlepšila svůj digitální repertoár. Tyto kroky pravděpodobně neuvěřitelně přispějí k dalšímu růstu nejvyššího příjmu společnosti Funko.