Coinbase porazila Binance a získala schválení regulačních orgánů v Singapuru

Coinbase porazila další velké firmy, aby mohla poskytovat kryptografické služby v městském státě, který nadále vysílá kryptografickým firmám smíšené zprávy.

Společnost Coinbase obdržela od singapurské centrální banky a orgánu finančního dohledu Monetary Authority of Singapore (MAS) povolení poskytovat platební služby v zemi.

Zásadní schválení jí umožní nabízet regulované produkty a služby digitálních platebních tokenů, které jsou regulovány singapurským zákonem o platebních službách.

Tato zpráva přichází poté, co společnost Coinbase poprvé spustila technologické centrum v této jihovýchodní asijské zemi v listopadu 2021. Firma má v současné době v zemi přibližně 100 zaměstnanců, které tvoří převážně produktoví inženýři.

Zdroj: Getty Images

Ne všem významným kryptografickým firmám, které se přihlásily, se podařilo úspěšně získat regulační schválení v Singapuru a Coinbase se tak připojuje k relativně malému počtu těch, kteří v zemi dosáhli předběžného schválení, včetně společností Crypto.com, Luno a Paxos.

V únoru 2022 společnost Binance Singapore stáhla svou žádost o licenci k působení v zemi. Nebyla to však jen Binance, kdo byl singapurskými regulačními orgány odmítnut.

Podle zpráv agentury Nikkei Asia bylo více než 100 z přibližně 170 podniků, které požádaly MAS o licenci k nabízení služeb digitálních platebních tokenů, odmítnuto.

Navzdory nedávnému schválení budou kryptografické firmy působící v Singapuru pravděpodobně i nadále pod přísným dohledem.

Výkonný ředitel MAS Ravi Menon uvedl, že centrální banka v souvislosti s investicemi do kryptoměn v srpnu 2022 zváží „další opatření ke snížení poškozování spotřebitelů“.

Výkonný ředitel uvedl, že kryptoměny v současné době nepředstavují „životaschopnou formu peněz nebo investičního aktiva“ kvůli své volatilitě; poznamenal však, že digitální aktiva mají „transformační potenciál, ne nepodobný sekuritizaci před 50 lety“.

Navzdory tomuto vítězství však Coinbase stále nebude moci v zemi inzerovat.

Zdroj: Getty Images

MAS vydala na začátku roku 2022 pokyny, které zakazují kryptoplatformám propagovat své služby široké veřejnosti, například v autobusech v televizní reklamě.

Stále však budou moci inzerovat na svých webových stránkách a účtech na sociálních sítích.

Ponor pro mezinárodní expanzi přichází navzdory rozsáhlému propouštění ve firmě.

Společnost Coinbase v červnu oznámila, že propouští 18 % svých zaměstnanců, což zdůvodnila rozsáhlým propadem cen kryptoaktiv.

Pro Coinbase se jedná o zásadní strategický krok. Zvlášť nyní, když v sektoru kryptoměn panuje období tzv. tuhé zimy, je důležité rozšiřovat pole působnosti právě tímto směrem. Coinbase už totiž zdaleka není jen o kryptoměnách. Je spíše o managementu, strategických rozhodnutích. a o tom, jak se jí povede nabírat nové a nové uživatele – v ideálním případě samozřejmě pak takové, kteří budou mít zájem nakupovat, prodávat a obchodovat krypto právě na jejich platformě. Sice to tak nemusí být na první pohled patrné – ale jedná se o 2 naprosto rozdílné směry. Coinbase tady není jen pro kryptonadšence a fanatiky, i když umí díky své pokročilé burze uspokojit i jejich potřeby, je tady převážně pro běžnou populaci. A právě na ní a jen na ní musí vystavět svůj byznys plán.