Visa a FTX se spojily, aby ve 40 zemích uvedly na trh krypto debetní kartu

Karty dostane k dispozici například mnoho zemí Latinské Ameriky. Krypto kreditní karty jsou stále populárnější po celém světě. To může pomoci změnit dostupnost běžných platebních operací v těchto zemích.

Akcie společnosti Visa (NYSE:V) jsou na vzestupu po zprávě, že se společnost spojila s FTX, aby v řadě zemí zavedla debetní karty vázané na kryptoúčty.

Tyto debetní karty se zpětně propojí s účty FTX a poskytnou jejich držitelům okamžitý přístup k jejich kryptofondu. S podporou společnosti Visa jsou karty funkční u více než 80 milionů obchodníků po celém světě, včetně obchodníků v dalších 40 zemích.

Stojí za zmínku, že tyto debetní karty jsou již k dispozici uživatelům FTX v USA. Díky tomuto novému rozšíření získá přístup ke krypto debetním kartám mnoho zemí Latinské Ameriky. Do konce roku 2022 se plánuje také expanze do Evropy a v příštím roce do dalších regionů.

Zdroj: PX

Uživatelé nebudou čelit poplatkům za zpracování dat

Sam Bankman-Fried, generální ředitel FTX, poskytl obchodníkům s kryptoměnami tuto pozitivní zprávu ve svém prohlášení:

„Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s jednou z největších světových platebních sítí a poskytnout našim uživatelům možnost používat své krypto k financování nákupů u milionů obchodníků po celém světě. Tato karta umožňuje uživatelům využívat své kryptoměnové zůstatky na FTX 24 hodin denně, 365 dní v roce, a to bezpečně a bez administrativních nebo zpracovatelských poplatků.“

Zdá se, že akcionáři společnosti V nejsou dnešní dohodou příliš nadšeni, protože akcie společnosti od pátečního rána klesly o 1 %. Objem obchodování je rovněž nižší než obvykle.

Krypto platební karty jsou v posledních leetch velkým trendem a najdete je dnes prakticky už u každého celosvětového vydavatele karet. Své vlastní karty již docela dlouhou dobu mají samozřejmě i populární krypto burzy typu Coinbase a Binance. Velkým hráčem na tomto poli je samozřejmě i často skloňovaná společnost Crypto.com. Ta nabízí na těchto produktech například různé zajímavé programy typu cash back, které jsou dnes velmi populární například i u nás v České republice. Krypto karty jsou zkrátka trendem pro budoucnost. Zatímco my v Evropě je tady ale využíváme spíše jako takový bonus a zajímavou vychytávku, v zemích latinské Ameriky může podobný instrument pomoci zlepšit finanční situaci a možnosti zdejšího obyvatelstva. Není totiž žádným veřejným tajemstvím, že provádět finanční operace naprosto běžného typu nemusí být v těchto zemích právě dvakrát jednoduché. Jednoduchá platba z banky do banky, která nám v České republice přijde jako již naprosto banální a běžná věc, ve výše uvedených zemích to ovšem ani zdaleka žádná samozřejmost ještě být nemusí.

Zdroj: Reuters

Spojení dvou takto silných hráčů, jako jsou Visa a FTX v sobě nese opravdu obrovský potenciál. Můžeme jen očekávat, že i další společnosti půjdou tímto směrem. A co vy, naši čtenáři? Máte už ve své peněžence taky nějakou platební kartu, který umí pracovat s kryptem?