Akcie ze světa filmové tvorby, které nám dnes dávají smysl

Tyto společnosti by mohly letos těžit z filmového hitu v podobě trendy žánru romantických komedií.

Zdá se, že romantické komedie jsou vymírajícím druhem filmu. V loňském roce vydělaly romantické komedie, jak se těmto filmům říká, v celosvětových pokladnách kin celkem 86 milionů dolarů. To je méně než 310 milionů dolarů v roce 2018 a 835 milionů dolarů v roce 1999. Zdá se, že filmová studia v současnosti natáčejí méně romantických komedií a místo toho dávají přednost nízkorozpočtovým hororům a filmům o superhrdinech, které oslovují mladší publikum.

Dobrá romantická komedie však stále může být velkým celosvětovým hitem. Klasické romantické komedie jako „Pretty Woman“, „Když Harry potkal Sally“ a „Sleepless In Seattle“ patří stále k nejvýdělečnějším filmům všech dob, a to jak v pokladnách kin, tak na domácím videu. Nejvýdělečnější romantickou komedií všech dob je film „Moje velká tlustá řecká svatba“ z roku 2002, který v celosvětových pokladnách vydělal 368,77 milionu dolarů. Filmová studia se letos snaží zvýšit své tržby, a tak mnohá z nich uvádějí do kin velmi očekávané romantické komedie v naději, že u diváků zabodují. Zde jsou tři filmové akcie, u kterých si můžete vsadit na letošní oživení romantických komedií.

Warner Bros. Discovery (WBD)

Společnost Warner Bros Discovery (NASDAQ:WBD) nepochybně doufá, že má v rukou hit v podobě připravované romantické komedie s názvem „Challengers“. Ve filmu hraje Zendaya a pojednává o milostném trojúhelníku, který se vytvoří mezi třemi profesionálními tenistkami, které se v mládí přátelily a nyní se ocitly v soutěži na významném turnaji. Původně měl být film uveden do kin v září 2023, ale kvůli loňským stávkám hollywoodských scenáristů i herců se datum posunulo. Vydání filmu Challengers je nyní naplánováno na 26. dubna.

Zdroj: Unsplash

Mezinárodní distribuční práva na Vyzyvatele má společnost Warner Bros, zatímco Amazon (NASDAQ:AMZN) film v USA vydává prostřednictvím svých studií MGM. Společnost Warner Bros. sází na to, že mezinárodní přitažlivost tenisu a popularita Zendayi přiláká do kin diváky na zahraničních trzích. Warner Bros. Discovery by potřeboval hit. Akcie zábavního gigantu jsou i nadále zdrcujícím zklamáním. V letošním roce akcie WBD zatím klesly o 18 %. Za posledních 12 měsíců se cena akcií snížila o 38 % a od roku 2022 klesla o 60 %.

Nakoupit akcie Warner Bros. Discovery, Inc. za $8.61 (-9.94%)

Netflix (NFLX)

Další romantickou komedií, jejíž datum vydání bylo posunuto kvůli loňské hollywoodské stávce, je „A Family Affair“. Ve filmu hraje Zac Efron filmovou hvězdu, která se zamiluje do matky své věrné asistentky. Matku hraje herečka Nicole Kidman. Původně měl být film uveden na Netflixu (NASDAQ:NFLX) v listopadu loňského roku, ale poté byl odložen na letošní rok. Netflix zatím nepotvrdil přesné datum uvedení filmu A Family Affair, ale podle online spekulací by se měl film na streamovací službě objevit letos v létě.

Romantické komedie stále patří k nejoblíbenějším typům filmů streamovaných na Netflixu. Ve skutečnosti je od tohoto okamžiku na prvním místě mezi streamovanými filmy na této platformě romantická komedie Hráči s herečkou Ginou Rodriguez v hlavní roli. Film „Ďábel nosí Pradu“ také nadále patří mezi deset nejsledovanějších filmů na této službě. Na rozdíl od společnosti Warner Bros. Discovery však Netflix nepotřebuje filmový hit, který by mu pomohl oživit cenu akcií. Akcie NFLX v poslední době zabíjejí díky silným ziskům a rostoucímu počtu předplatných. Od začátku roku cena akcií Netflixu vzrostla o 26 %.

Zdroj: Getty Images

Nakoupit akcie Netflix, Inc. za $583.56 (-0.83%)

Amazon (AMZN)

Prostřednictvím studia MGM, které koupil v roce 2022 za 8,5 miliardy dolarů, uvádí Amazon do své streamovací služby Prime více původních filmů, včetně slušného počtu romantických komedií. Jak již bylo zmíněno, společnost má americká distribuční práva na film „Vyzyvatelé“. Další velkou romantickou komedií, kterou letos vydá, je „The Idea of You“. Ve filmu hraje herečka Anne Hathaway v roli svobodné matky, která vezme svou dospívající dceru na hudební festival Coachella. Děj se zvrtne, když se Hathawayové postava zamiluje do čtyřiadvacetiletého zpěváka boybandu.

Premiéra filmu The Idea of You je naplánována na festival South by Southwest 16. března letošního roku a 2. května bude k dispozici ve streamovací službě Prime. Zdá se, že Amazon filmu věnuje velkou propagaci, aby zvýšil návštěvnost své streamovací služby. Streamování se pro tuto technologickou společnost stává stále důležitějším obchodním segmentem. Nedávno se dohodla, že zaplatí 120 až 150 milionů dolarů za vysílání jednoho zápasu play-off NFL v příští sezóně. Stejně jako Netflix, i akcie Amazonu v poslední době rostou a za posledních 12 měsíců vzrostly o 82 %.

Zdroj: Getty Images

Nakoupit akcie Amazon.com, Inc. za $174.99 (0.23%)