JPMorgan zvyšuje cílovou cenu akcií směnárny Coinbase

Společnost Coinbase měla vydařené čtvrtletí a dostala vyšší cílové ceny.

JPMorgan Chase zvýšila cílovou cenu pro akcie Coinbase (NASDAQ:COIN) poté, co tento tvůrce trhu s kryptoměnami dosáhl v prvním čtvrtletí takzvaného „výprasku“.

Coinbase za tři měsíce končící v březnu vydělala 1,175 miliardy dolarů, tj. 4,84 dolaru na plně zředěnou akcii, při tržbách 1,637 miliardy dolarů. JPMorgan zvýšila cílovou cenu akcií na 171 dolarů za akcii.

Coinbase však dnes ráno otevřela na 226 dolarech za akcii, její tržní kapitalizace je mírně pod 56 miliardami dolarů. Akcie nyní meziročně vzrostly o 31 %, ale zůstávají 38 % pod svým maximem z listopadu 2021.

ETF kopírující cenovou akci Bitcoinu doslova mění celou hru

Zisk byl teprve druhým ziskem Coinbase od dob boomu na konci roku 2021. Připsal si ho vzestup kryptoměnových fondů obchodovaných na burze (ETF). Tyto nové produkty pomohly poslat objem obchodů s hlavními mincemi o 68 % výše než před rokem, podle společnosti Coinmarketcap, která sleduje hodnotu kryptoměn.

Od začátku roku 2024 vzrostl Bitcoin (BTC-USD) o 37 % a Ethereum (ETH-USD) o 29 %.

V současné době existují desítky Bitcoinových ETF. Mezi nejznámější patří Grayscale Bitcoin Trust (NYSEMKT:GBTC) s aktivy přesahujícími 21 miliard USD a iShares Bitcoin ETF (NASDAQ:IBIT) společnosti Blackrock (NYSE:BLK) s aktivy přesahujícími 2 miliardy USD.

Společnost Coinbase uvedla, že její příjmy z transakcí za toto čtvrtletí dosáhly 935 milionů USD, což je více než dvojnásobek oproti stavu před rokem. Celkové příjmy z transakcí se ztrojnásobily na 1,08 miliardy dolarů.

Zdroj: Getty Images

Proč tedy akcie COIN po zveřejnění hospodářských výsledků vlastně klesly?

Analytici z toho vinili 9% nárůst z 2. května a klesající ceny bitcoinu. Bitcoin se v tomto týdnu propadl o 6 % na přibližně 60 500 dolarů za minci. Finanční ředitelka společnosti Coinbase Alesia Hobbsová říká, že cena akcií COIN odráží spíše širokou náladu na trhu kryptoměn než výkonnost společnosti Coinbase.

Kryptoměnoví býci nyní očekávají, že Coinbase nabídne futures na další alt-coiny, jako jsou Arweave (AR-USD), Hedera (HBAR-USD) a Theta Network (THETA-USD). Zatímco pravidla Bitcoinu jsou poměrně dobře známá, pravidla alt-coinů si před investicí zaslouží pečlivou analýzu.

Akcie COIN: Co se bude dít dál?

Bitcoin lze někdy považovat za měřítko zvířecího ducha trhu a ochoty riskovat. Vzhledem k tomu, že se očekává, že trhy 3. května po slabých údajích o zaměstnanosti porostou, měl by to být pro obchodníky s bitcoiny dobrý den.

Coinbase Global překonává EPS, překonává tržby za 1. kvartál roku 2024

Zpráva o posledních hospodářských výsledcích Coinbase Glb za první čtvrtletí roku 2024 přinesla několik klíčových informací o výkonnosti společnosti. Začněme ziskem na akcii. Coinbase překonala očekávání analytiků ohledně zisku na akcii, dosahujícího hodnoty 1,65 USD, zatímco odhady analytiků činily 98 centů. Tato významná překonání očekávání signalizují silnou výkonnost společnosti, což může být pro investory pozitivním signálem.

Kryptoměnová směnárna a burza se tak zase jednou ocitla v samotném centru pozornosti – a my jsme jen a jen zvědavi, jak se jí bude dařit i nadále. Konkurenční prostředí v oblasti kryptoměn je přece jen stále dost vypjaté.

Dále se podíváme na celkové tržby. Coinbase hlásí tržby ve výši 1,64 miliardy USD, což představuje nárůst o 31,46 % ve srovnání s odhady analytiků, které činily 1,25 miliardy USD. Tento růst tržeb naznačuje robustní poptávku po službách Coinbase a schopnost společnosti generovat příjmy nad očekávání.

Celkově jsou výsledky Coinbase za první čtvrtletí roku 2024 nad očekáváním, což může přinést pozitivní reakci ze strany investorů a posílit důvěru ve výkonnost společnosti. Tato zpráva by mohla také podpořit růstový potenciál akcií Coinbase a zároveň může ovlivnit celkový sentiment na trhu s kryptoměnami a souvisejícími hráči na akciovém trhu.

Zdroj: Getty Images

Nakoupit akcie Coinbase Global, Inc. za $222.88 (-2.61%)