Krypto poskytovatel úvěrů Celsius při restrukturalizaci ruší 150 pracovních míst

Americko-izraelský poskytovatel kryptografických půjček Celsius propustil přibližně 150 zaměstnanců, protože bojuje s finanční krizí, kvůli které minulý měsíc zastavil výběry od zákazníků, informoval o víkendu Calcalist.

Firma má na LinkedIn uvedeno přibližně 650 zaměstnanců včetně vedoucích pracovníků, což znamená, že se to dotklo 23 % společnosti.

Propouštění přichází v době nejistoty, kdy společnost čelí možné platební neschopnosti. V červnu pozastavila výběry s odvoláním na „extrémní tržní podmínky“ a od té doby najala specialisty na restrukturalizaci. Společnost uvedla, že po otřesech v polovině června zkoumá možnosti „zachování a ochrany majetku“.

Společnost Goldman Sachs údajně vede sbírku 2 miliard dolarů od investorů na koupi ohrožených aktiv společnosti Celsius. Kryptoměna FTX však údajně po prozkoumání svých financí dohodu o koupi věřitele odmítla.
Celsius se připojuje k rostoucímu počtu kryptografických firem, které propouštějí zaměstnance v podmínkách medvědího trhu. Coinbase v červnu propustila přes 1 100 zaměstnanců, v uplynulém měsíci propouštěly burzy Bybit, Huobi, Banxa a několik dalších.
Ceny tokenů CEL společnosti Celsius vzrostly za posledních 24 hodin o 15 %, ukazují údaje CoinGecko.