Zaměřte se při investování do akcií společnosti PayPal na dlouhodobý příběh

I když akcie PayPal (NASDAQ:PYPL) letí pod radarem mezi poklesy cen akcií technologických společností, neměli byste přehlížet jejich vnitřní hodnotu.

PayPal je globální poskytovatel platebních služeb. Byla založena v roce 1998 s cílem posunout obchodování na internetu od modelu založeného na transakcích k modelu založenému na vztazích.

Společnosti PayPal se to podařilo díky jejímu jedinečnému obchodnímu modelu. Služba PayPal pro online platby nabízí spotřebitelům rychlý a snadný způsob posílání peněz přes internet, což umožnilo společnosti PayPal vyrůst ve společnost s 325 miliony aktivních majitelů účtů po celém světě.

Právě díky ceně vzbuzuje PayPal takovou pozornost. Od začátku roku se zkorigovala o více než 60 %. A proto lze tuto společnost považovat za kontrariánskou hru.

Zdroj: Shutterstock

PayPal je od svého vzniku otevřený změnám a v říjnu 2020 jako jedna z prvních velkých společností v obchodním světě začal přijímat kryptoměny. V posledních letech také získala mnoho podniků, čímž si udržuje své portfolio velmi aktivní. Mezi tyto jednotky patří Braintree, Paydiant, Honey, Venmo, PayPal Credit Xoom, Corporation Zettle a Tradera, které plní různé funkce.

Existuje však několik rizik, která budou akcie PYPL zatěžovat. Vzhledem k tomu, že společnosti jako Skrill, Payoneer (NASDAQ:PAYO), Block (NYSE:SQ) a Stripe poskytují platební řešení, která konkurují společnosti PayPal, bude v oblasti finančních služeb i nadále existovat konkurence.

Letošní rok bude pro společnost PayPal náročný také proto, že se lidé vracejí ke svým běžným zvyklostem. To se odráží v tlumené prognóze pro fiskální rok. Společnost PayPal má dobré vyhlídky díky atraktivnímu ocenění a vynikajícímu provoznímu modelu.

PYPY aktivně hledá nové způsoby růstu

Cílem společnosti PayPal je usnadnit lidem a firmám spojení, transakce a růst. Strategií společnosti je vytvořit nový zdroj příjmů prostřednictvím služeb využívajících umělou inteligenci, které budou přizpůsobeny každému zákazníkovi.

Společnost PayPal aktivně hledá nové způsoby růstu pomocí umělé inteligence k poskytování personalizovaných služeb, které odpovídají potřebám zákazníků.

Kromě toho se bude nadále dařit dvěma růstovým segmentům společnosti, Venmo a Braintree. Společnost PayPal vysvětluje, že služba Venmo pokračovala v působivém růstu a očekává se, že za celý rok 2022 poroste nejméně o 50 %. Když hovoříme o budoucnosti, Dan Schulman (generální ředitel společnosti PayPal) dále vysvětluje.

Zdroj: Getty Images

„Nakonec uvidíte, že Venmo bude mít spoustu možností, které má PayPal super, protože ta spotřebitelská základna, která miluje Venmo, chce žít stále více svého finančního života v aplikaci.“

Společnost PayPal neustále rozšiřuje využívání služby Braintree, která je nyní jednou z jejích služeb. To je důležité poznamenat, protože to znamená, že existuje mnoho dalších oblastí růstu, včetně zákaznických služeb, integrace, služeb pro obchodníky a tak dále, které může společnost chtít využít v budoucnu.

Proč akcie PYPL klesají?

Spotřebitelé jsou nyní méně ochotní utrácet nebo intenzivně nakupovat online. Vracejí se ke svým běžným zvyklostem. To ovlivnilo příjmy a zisky společnosti PayPal. Kromě toho je v poslední době v globální ekonomice přetrvávajícím problémem inflace.

Letošní rok bude pro PayPal těžký, protože se potýká s měnícími se trendy na trhu. Společnost PayPal se v posledních čtvrtletích potýkala s mnoha problémy: Nyní, když její bývalá mateřská společnost eBay (NASDAQ:EBAY) přešla na jiný platební systém, se více spotřebitelů vrací do „kamenných“ obchodů. Propouštět pracovníky v oblasti rizik a provozní podpory není snadné. Je však nezbytné vzhledem k narušení dodavatelského řetězce, se kterým se potýkají.

Společnost PayPal snížila svou prognózu příjmů, aby zohlednila změny na trhu, ke kterým došlo od její původní prognózy. Nyní se domnívají, že v letošním roce dosáhnou pouze 13% růstu tržeb, zatímco jejich předchozí odhad činil 17 %. Snižují také svůj výhled celkového objemu plateb na 15-17 % z dřívějšího výhledu 21-23 %.

Nepomáhá ani to, že se PayPal v této době snaží přejít na novou strategii. Méně se zaměřuje na získávání nových klientů. Místo toho se soustředí na maximalizaci příjmů od stávající klientely tím, že jí nabídne více služeb a udrží ji v aplikaci pro všechny potřeby finančních služeb.

Dobré převažuje nad špatným

PayPal je celosvětový elektronický obchod, který uživatelům umožňuje posílat a přijímat peníze online. Po celém světě má více než 361 milionů aktivních účtů a ročně zpracuje transakce v hodnotě miliard dolarů.

Digitální platby však způsobují revoluci ve světě obchodu. Vznik digitálních plateb otevřel cestu inovacím v tomto odvětví. Společnost PayPal je pevnou součástí tohoto trendu. Celkově lze říci, že problémy, kterým čelí, jsou krátkodobým protivětrem. Nenechte se jimi odradit od investice do akcií PYPL.