Rychlá auta a vysoké ceny benzínu prospějí akciím automobilky Lucid Group

Výrobce elektromobilů Lucid Group (NASDAQ:LCID) se sídlem v Kalifornii rozšiřuje své působení na americkém trhu.Jeden z elektromobilů Lucid také předstihl konkurenci v pozoruhodném závodě sériových vozidel. To jsou pozitivní signály pro společnost i pro akcie LCID, protože vysoké ceny ropy staví výrobce elektromobilů do čela.

Nejlépe to vyjádřil generální ředitel společnosti CoPilot Pat Ryan: trh s elektromobily „hoří“. Poptávka po elektromobilech by se mohla nadále zvyšovat, protože řidiči pocítí bolest u benzinových pump. Navíc se uvádí, že zájem vyhledávačů o elektromobily roste.

Zdroj: Lucidmotors

Jak je to však se zájmem investorů? Zdá se, že v poslední době dochází k prodlevě mezi nadšením veřejnosti pro elektromobily a nákupním tlakem u některých akcií elektromobilů. Akcionáři společnosti Lucid by se totiž mohli ptát, jak dlouho ještě bude trvat, než kupující nastoupí.

Přesto by se trpělivost mohla vyplatit, protože Lucid má plné ruce práce s expanzí na klíčové místní trhy v USA a s výrobou vozů s ohromujícím výkonem a rychlostí.

Vzhledem k tomu, že se akcie LCID v poslední době pohybují poblíž úrovně 20 USD, mohou býčí obchodníci fantazírovat o rychlém růstu na 52týdenní maximum 57,75 USD. Nicméně vše je o malých krůčcích a akcionáři společnosti Lucid by to měli považovat za maraton, ne za sprint.

Pro druhou polovinu roku 2022 jsou 25 a 30 dolarů rozumnými cenovými cíli a představovaly by již značný výnos ze současné ceny akcií. V ideálním případě by akcie společnosti Lucid měly nabývat na hodnotě s tím, jak bude společnost nadále rozšiřovat své působení na trhu.

Existuje dostatek důkazů, že se tak děje právě nyní. Společnost Lucid například nedávno otevřela první studio v Denveru ve státě Colorado. Provozovny Studio společnosti Lucid nejsou běžné autoservisy. Jsou navrženy tak, aby poskytovaly „digitálně orientovaný luxusní zážitek přizpůsobený preferencím každého zákazníka“.

Zdroj: Getty Images

Kromě toho společnost Lucid zřídila svou první maloobchodní pobočku na severozápadě Tichomoří v University Village v Seattlu ve státě Washington. Spolu s tím měla společnost Lucid v Severní Americe otevřeno 28 studií a servisních středisek.

Vytvořeno pro rychlost

Vozy Lucid jsou známé svým elegantním designem a rychlým nabíjením. Přesto nezapomínejme na to, jak rychle tyto elektromobily vlastně mohou jezdit.

Tento bod se dramaticky potvrdil v den, kdy se Lucid Air Grand Touring Performance poprvé objevil na veřejnosti. Tento vůz překvapivě získal titul nejrychlejšího sériového vozu v závodě Hillclimb Timed Shootout na Festivalu rychlosti v Goodwoodu v roce 2022.

Řidič Ben Collins dosáhl s vozem Lucid Air Grand Touring Performance o výkonu 1 050 koní času 50,79 sekundy v závodě do vrchu. Celkově tento vůz skončil na 12. místě v soutěžním poli 65 vozidel. Společnost Lucid na této akci vystavovala také modely Air Dream Edition Performance a Air Grand Touring.

Je ohromující, že se Lucid objevil na akci poprvé a v závodě předstihl konkurenční vozidla. To jen dokazuje, že dnešní elektromobily mohou být překvapivě rychlé, i když jsou elegantní a luxusní.

Nepočítejte tedy s Lucidem v kurzu, i když cena akcií stále driftuje. Vysoké ceny ropy spolu s geografickou expanzí společnosti Lucid by mohly podpořit dlouhodobou rallye akcií LCID.