2 nejlepší evropské akcie k nákupu v červenci 2022 aneb jak diverzifikovat

Evropa je víc než jen historie, cestování a jídlo. Na tomto kontinentu sídlí mnoho předních světových společností, z nichž některé dominují svému oboru. Investoři sice možná znají názvy nejlepších evropských akcií, ale je pravděpodobné, že neznají rozsah a vliv mnoha evropských společností ani výhody vlastnictví jejich akcií.

Držení akcií významných evropských koncernů může pomoci diverzifikovat portfolio a snížit závislost na akciích se sídlem v USA. Tato diverzifikace může být užitečná během poklesu trhu, jaký zažíváme v letošním roce, kdy se jak index S&P 500, tak Nasdaq Composite nacházejí v medvědím trhu. Mnoho evropských akcií má také solidní výsledky v oblasti slušných výnosů pro investory a příznivých dividend.

A co je možná nejlepší, mnoho evropských akcií je podhodnocených, což představuje atraktivní nákupní příležitost. Zde jsou čtyři z nejlepších evropských akcií, které lze nyní koupit.

Volkswagen (VWAGY)

Německá automobilka Volkswagen (OTCMKTS:VWAGY) je známá po celém světě. Avšak zatímco investoři možná znají logo „VW“, mnozí neznají velikost a rozsah dnešního Volkswagenu. Společnost se sídlem v německém Wolfsburgu je dnes mnohem víc než jen její vozy Jetta a Passat. Současný Volkswagen je nadnárodní automobilovou velmocí, která vlastní mnoho špičkových automobilových značek na světě, včetně značek Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche a Ducati. Po společnosti Toyota (NYSE:TM) je druhým největším výrobcem automobilů na světě.

Zdroj: Unsplash

Volkswagen je také lídrem v Evropě, pokud jde o prosazování elektromobilů. Společnost právě oznámila, že investuje 20 miliard dolarů do výroby vlastních baterií pro elektromobily. Celkem Volkswagen vynaloží 84 miliard dolarů na to, aby do roku 2030 uvedl na trh 300 modelů elektromobilů všech svých automobilových značek. Cílem společnosti je porazit všechny konkurenty v oblasti elektromobilů, od společnosti Tesla (NASDAQ:TSLA) až po Ford Motor Co (NYSE:F). A zdá se, že společnost má prostředky a odhodlání to dokázat. Od začátku roku se akcie Volkswagenu propadly o 36 %.

SAP (SAP)

Investoři, kteří hledají silnou evropskou technologickou společnost, by se měli podívat na SAP (NYSE:SAP). Společnost SAP se sídlem v německém Waldorfu je největší neamerickou softwarovou společností, čtvrtou největší veřejně obchodovanou softwarovou společností na světě a druhou největší německou společností podle tržní kapitalizace. S více než 100 000 zaměstnanci a ročními tržbami ve výši 28 miliard dolarů je SAP lídrem v evropském technologickém sektoru a nabízí investorům stabilní zahraniční podíl v jejich portfoliu.

Zdroj: Getty Images

Za posledních deset let přinesly akcie SAP akcionářům 72% výnos. V posledních pěti letech však byly výsledky společnosti méně působivé, když poklesly o 16 %. Navzdory slabé výkonnosti se akcie s poměrem ceny a zisku 20,8 nyní jeví jako mírně podhodnocené. Akcionáři také těží ze spolehlivé dividendy, která v současné době přináší výnos 2,3 %, což představuje čtvrtletní výplatu 52 centů na akcii.

Medián cílové ceny akcií SAP je v současné době 127 USD za akcii, což znamená 44% nárůst oproti současným úrovním.