Podhodnocené akcie, o kterých se v současnosti mluví nejen na Redditu

Akcie o kterých se mluvilo na Redditu byly v minulosti tak úspěšné (nebo alespoň zajímavé), že se sociální síť rychle stala centrem investování.

Stránky mají obrovskou komunitu investorů a obchodníků, kteří je využívají jako platformu pro své investice. Komunita obchodníků je na Redditu také velká a obchodování se věnuje mnoho subredditů.

Investoři se díky tomuto novému trendu stále častěji obracejí k akciím na Redditu jako k serióznímu zdroji investičního poradenství.

Při výběru akcií Reddit k investování je třeba vzít v úvahu několik věcí. První z nich je finanční stabilita společnosti. Tu lze zjistit na základě pohledu na její rozvahu, výkaz zisků a ztrát a výkaz peněžních toků. Měli byste také zvážit, kolik peněz v poslední době přichází a jaká je úroveň jejího zadlužení.

Další věcí, na kterou je třeba u akcií společnosti Reddit dávat pozor, je kvalita managementu. Tu lze zjistit podle jejich dosavadních úspěchů či neúspěchů, podle toho, jak zvládají krize, a podle toho, zda jsou v minulosti k akcionářům upřímní.

Apple (AAPL)

Výkonnost od začátku roku: -24,88 %

Společnost Apple (NASDAQ:AAPL) byla vždy lídrem v oblasti inovací. Jako první představila osobní počítač, iPod a iPhone. Společnost představila i další produkty, jako jsou Apple Watch a Apple TV.

Společnost je známá svým důrazem na design, jednoduchost a snadné používání. Vytvořila si také věrnou zákaznickou základnu díky hodnotě své značky „Think Different“.

Apple je také známý svým ekosystémem produktů, které spolu bez problémů spolupracují a usnadňují nám život.

Zdroj: Getty Images

Výsledky společnosti za první čtvrtletí podtrhují její výkonnost a finanční sílu. Má silnou zákaznickou základnu a inovativní produktovou řadu, která je dobře přijímána cílovým trhem. Má také dobře rozvinutou infrastrukturu a zkušené členy vedení. Apple není jen tak nadarmo tou nejúspěšnější společností současného světa. A tenhle status nakousnutému jablku rozhodně jen tak někdo nesebere. Není divu, že akcionáři Apple milují – a na světě nenajdete snad lepší příklad než je legendární investor Warren Buffett.

Robinhood (HOOD)

Výkonnost od začátku roku: -55,42 %

Robinhood (NASDAQ:HOOD) je obchodní platforma, která je určena pro novou generaci. Posláním společnosti je demokratizovat přístup k americkému finančnímu systému.

Aplikace se rychle rozrůstá a nyní má více než čtyři miliony uživatelů, kteří prostřednictvím aplikace investují do akcií a dalších investic. Robinhood nabízí obchody s akciemi, ETF, opcemi a kryptoměnami bez poplatků.

Zdroj: Shutterstock

Aplikace stála za revolucí na Redditu, a proto patří mezi nejoblíbenější akcie na Redditu. Investoři aktivní na subredditech se dali dohromady a pomocí aplikace vstupovali do short squeezů.

Používání obchodování s akciemi klesá, protože se lidé vracejí ke svému běžnému životu. Navíc vzhledem k tomu, že stimulační peníze jsou na maximu a inflace roste, není pro drobné investory příliš snadné obchodovat s akciemi. To jsou důležité faktory, které je třeba mít při investování na paměti.