Akcie IONQ si v tuto chvíli zaslouží uvážlivý pohled

Tady je důvod, proč je IonQ kvantová výpočetní společnost, která stojí za pozornost.

Společnost IonQ (NYSE:IONQ) je lídrem mezi veřejně obchodovanými akciemi v oblasti kvantových počítačů díky svému přístupu s uvězněnými ionty, který využívá nabité atomy jako qubity. Společnost prohlásila, že má nejvýkonnější 32qubitový kvantový počítač na světě. Akcie společnosti IONQ se zaměřují na modulární kvantové výpočty a nabízejí přístup prostřednictvím předních cloudových platforem, aby posílily svou přítomnost na trhu.

Tržby společnosti za 3. čtvrtletí dosáhly 6,1 milionu dolarů, čímž překonaly plán a zaznamenaly impozantní meziroční nárůst o 122 %. Společnost předpokládá, že příjmy za 4. čtvrtletí se budou pohybovat mezi 5,3 a 6,1 milionu dolarů. Tento druh zvýšení výhledů patří k mnoha faktorům, které vedly k růstu ceny akcií. Ve skutečnosti akcie IONQ jen za poslední rok vzrostly o 115 %.

Pojďme se ponořit do toho, zda společnost dokáže dosáhnout těchto čísel a zda se právě teď vyplatí do této akcie investovat.

Spolupráce se společností Rescale

Po Světovém ekonomickém fóru 2024 v Davosu si společnost Rescale, zastánce cloudových vysoce výkonných výpočtů (HPC), podala ruku se společností IonQ, aby spojila zrychlené cloudové výpočty s kvantovými výpočty. Záměrem partnerství je zlepšit řešení problémů v různých oblastech.

Partnerství se společností IonQ využívá akcelerované cloudové výpočty Resclae a rozsáhlý katalog aplikací pro kvantové výpočty a jedinečné možnosti řešení problémů. Infrastruktura společnosti Rescale podporuje pokročilé kvantové počítače společnosti IonQ. To umožňuje rychlejší a unikátnější řešení vědeckých a technických problémů.

Zdroj: Unsplash

Společnosti IonQ a Rescale spolupracují na integraci kvantových výpočtů do hybridních řešení kombinací výpočetních pracovních postupů založených na umělé inteligenci společnosti Rescale s pokročilou kvantovou technologií společnosti IonQ.

Očekává se, že partnerství urychlí výzkum a vývoj a podpoří inovace v technických a přírodních vědách. Generální ředitel společnosti Rescale Joris Poort poukázal na společný ekosystém pro průlomové objevy.

Příjmová ředitelka společnosti IonQ Rima Alameddine souhlasila a uvedla, že synergie mezi jejich kvantovými počítači a platformou výzkumu a vývoje společnosti Rescale má za cíl transformovat různá odvětví. Patří sem zdravotnictví, vědy o živé přírodě a národní bezpečnost. Toto partnerství překračuje hranice hardwaru a softwaru a vytváří speciální ekosystém, který umožňuje výzkumníkům být odvážnými a dobrodružnými a dosáhnout průlomových objevů.

Cílový technický milník dosažený v předstihu

Společnost IonQ také překonala svůj technický milník #AQ 35 s ročním předstihem, což je samo o sobě docela významný milník. Tento úspěch využívá IonQ Forte, vysoce přesné uvězněné iontové qubity a propojenou architekturu. Ta rozšiřuje možnosti kvantových aplikací, jako je strojové učení a kvantová chemie.

Peter Chapman, generální ředitel společnosti IonQ, zdůraznil závazek společnosti vytvářet robustní a přesné kvantové systémy pro komerční využití. To by mělo urychlit cestu k širokému využití kvantových technologií.

Kromě toho přispěly pokroky v počtu qubitů, detekčním hardwaru a novém kompilátoru. V souladu s cestou společnosti IonQ, která prosazuje komerční využití a průmyslové standardy – metrika #AQ, odvozená z nezávislé studie, hodnotí výkonnost systému při zpracování složitých obvodů.

Při #AQ 35 dokáže IonQ Forte současně zpracovat více než 34 miliard možností. Technické podrobnosti naleznete na blogu společnosti a v připravovaném výzkumu.

Milník #AQ 35 společnosti IonQ dokonce zlákal jako kupce společnost QuantumBasel. Damir Bogdan, generální ředitel společnosti QuantumBasel, očekává kromě průlomových objevů v oblasti umělé inteligence také inovace v oblasti logistiky, financí a farmacie. Kvantové počítače společnosti IonQ jsou dostupné na cloudových platformách velkých jmen a využívají je klienti jako Airbus a Hyundai Motors.

Zdroj: Airbus.com

Před nákupem počkejte na významné zelené signály

IonQ rozhodně zůstává pozoruhodnou společností v rodícím se světě kvantových počítačů. Jakmile se tato technologie stane snadno dostupnou, vidím potenciální budoucnost, ve které společnosti jako IonQ získají obrovské ocenění. To je možná to, co nyní stojí za masivním násobkem ceny a tržeb společnosti, vzhledem k tomu, že se stále jedná o hráče, který v této oblasti ještě nedosáhl příjmů.

Myslím, že ačkoli jsou výzvy ke spekulativní bublině předčasné, investoři by měli s akciemi kvantových počítačů zacházet opatrně. Tato technologie ještě není zcela na úrovni a může trvat roky, než bude tak rozšířená, jak si býci myslí, že bude. Navíc není jasné, která společnost se prosadí, protože až přijde čas, bude se o podíl na trhu ucházet řada soukromých konkurentů.

Přesto si myslím, že se vyplatí tuto akcii sledovat. Pokud se něco stane a akcie technologických společností se propadnou, pak bych se na tuto akcii podíval ještě důkladněji. Zatím budu s radostí sledovat vývoj ceny z boku.

Nakoupit akcie IonQ, Inc. za $10.27 (-3.93%)