Nákupem značky Yum Brands se lze bránit proti zpomalení spotřebitelských výdajů

Podle Goldman SachsYum Brands dobrou pozici, aby zvládla nejasnou cestu, která čeká akcie restaurací, i když hrozí zpomalení spotřebitelských výdajů.

Analytik Jared Garber zvýšil doporučení pro akcie vlastníka Pizza Hut a Taco Bell na „koupit“. Analytik rovněž zvýšil cílovou cenu akcií na 135 USD za akcii, což znamená nárůst o 14 % oproti páteční hodnotě 118,15 USD.

„Zvyšujeme doporučení pro akcie YUM na Buy z Sell, protože vysoce franšízový model společnosti poskytuje relativní izolaci od makrovolatility, zatímco naše analýza růstu jednotlivých trhů napříč značkami YUM naznačuje, že společnost může v příštích dvou letech dosáhnout růstu jednotek před svým LT algo (4-5 %),“ uvedl.

Velkou část úspěchu společnosti Yum zajišťuje její algoritmus jednotkového růstu, který je podle Garbera „lepkavým a udržitelným“ motorem růstu tržeb. Vzhledem k této síle Goldman zvýšil své odhady pro roky 2022, 2023 a 2024, zejména s ohledem na zlepšení situace na globálních trzích.

Zdroj: Getty Images

V globálním měřítku je společnost Yum podle Garbera připravena těžit ze znovuotevření v Číně a mezinárodní expanze společnosti Taco Bell. Mezitím by dlouhodobý přínos měla představovat pokračující snaha společnosti o zlepšení svého digitálního ekosystému, včetně aplikací.

„V posledních třech letech společnost YUM také získala několik digitálních/technologických společností, které pomáhají zlepšovat provoz v restauracích i cílenější marketing,“ uvedl. „Tyto investice považujeme za vítězný recept na další růst jednotek a SSS, který zároveň pomáhá zlepšovat provoz a zisky franšízantů a pomáhá rozvíjet možnosti růstu podílu na podnikání platformy YUM.“

Akcie společnosti Yum v letošním roce klesly zhruba o 15 %, ale vzhledem k revidované cílové ceně 135 USD od Goldman Sachs by mohly od pátečního závěru vzrůst o dalších 14,2 %.