Strateg z Morningstar říká, že dvě akcie FAANG nyní vypadají neuvěřitelně levně

Hlavní stratég Morningstar pro americké trhy David Sekera se domnívá, že masivní výprodej velkých technologických firem v letošním roce by mohl být již překonán.

Širší technologický sektor letos nesl hlavní tíhu rotace trhu od růstových akcií k hodnotovým jménům, protože zpřísňování měnové politiky bylo stále zřetelnější.

Nasdaq Composite od počátku roku poklesl o 28 %, čímž se tento index s vysokým podílem technologických akcií pevně usadil v medvědím trhu. Také akcie FAANG se obchodují s hlubokými slevami, řekl Sekera v rozhovoru pro CNBC Pro Talks.

Konkrétně jedna z akcií FAANG – Meta – zlevnila natolik, že ji investoři mohou nakupovat s velkou „bezpečnostní rezervou“, uvedl.

Zdroj: Getty Images

Identifikace „bezpečnostní marže“ je klasická strategie hodnotového investování – a jedna ze základních zásad Warrena Buffetta -, která hledá akcie s vnitřní hodnotou, která je výrazně vyšší než jejich tržní ocenění.

Podle hodnotově orientovaných investorů, jako je Buffett, je to klíčový faktor, který je třeba brát v úvahu při posuzování potenciálu rizika a výnosu společnosti, zejména v obdobích extrémní volatility trhu. A to vedlo Sekeru k tvrzení, že nyní by mohl nastat čas znovu se podívat na akcie FAANG.

Akcie s „bezpečnostní rezervou“
Sekera poznamenal, že jak Alphabet, tak Meta, která je mateřskou společností Facebooku, se obchodují s „velmi hlubokými diskonty“ vůči svým dlouhodobým oceněním.

Odhadl, že Alphabet se obchoduje s 35% slevou oproti reálné hodnotě akcií podle společnosti Morningstar, zatímco Meta se obchoduje za méně než polovinu své reálné hodnoty.

Akcie společnosti Alphabet letos klesly o více než 20 % a obchodují se s poměrem P/E 18,3x.

Mezitím více než polovina tržní kapitalizace společnosti Meta byla letos vymazána a akcie se nyní obchodují s poměrem ceny k zisku pouhých 12,6x, což je podle údajů společnosti FactSet nejnižší hodnota mezi jejími kolegy. Přibližně 80 % analytiků, kteří se akciemi společnosti zabývají, jí dává rating „koupit“.

„Vždy je těžké přesně určit, kdy trh dožene zpět to, kde si myslíme, že je vnitřní ocenění … Ale v tomto okamžiku, víte, si myslíme, že můžete koupit tuto akcii s tak velkou bezpečnostní rezervou – investoři by byli v této firmě dobře umístěni,“ řekl Sekera o společnosti Meta.

Společnost podle něj bude těžit z dlouhodobého strukturálního růstu digitální reklamy – a to i přes některé negativní ohlasy v letošním roce.

Meta v únoru uvedla, že funkce App Tracking Transparency společnosti Apple, která omezuje možnosti cílení tím, že inzerentům omezuje přístup k identifikátoru uživatele iPhonu, zasáhne v letošním roce tržby společnosti provozující sociální média v hodnotě přibližně 10 miliard dolarů.

Od té doby však Meta v reakci na tyto protivětry zvýšila své úsilí, přešla na generování větších příjmů z Instagram Reels a investovala do umělé inteligence, aby mohla řídit doporučování obsahu tak, jak to dělá její konkurent – TikTok vlastněný společností ByteDance.