Jednotka Goldman Consumer & Wealth zaznamenala rekordní tržby

Jednotka Goldman Sachs zabývající se správou majetku a spotřebního zboží dosáhla v nestabilním čtvrtletí rekordních příjmů navzdory nižšímu objemu aktiv.

Příjmy z úvěrů zvýšily v tomto čtvrtletí výkonnost správců majetku díky vyšším úrokovým sazbám a Goldman Sachs nebyl výjimkou. Jednotka společnosti pro správu majetku a spotřebitele oznámila, že soukromé bankovnictví a úvěry meziročně vyskočily o 23 % na 320 milionů USD. Čisté příjmy této jednotky vzrostly o 25 % na rekordních 2,18 miliardy dolarů, uvádí se ve zprávě o výsledcích společnosti vydané 18. července.

Jednotka Goldman Sachs pro správu majetku a spotřebitele nabízí služby v oblasti investování a finančního plánování, jakož i bankovní služby a půjčky. Tato jednotka zahrnuje Marcus, online banku a robotického poradce společnosti, registrovaného investičního poradce, dříve známého jako United Capital, a oddělení správy soukromého majetku, které slouží velmi bohatým klientům.

Zdroj: Unsplash

Letošní rok byl poznamenán rekordně vysokou inflací a volatilitou trhů, přičemž aktiva firem spravujících majetek klesala. Goldman Sachs vykázal aktiva pod dohledem své jednotky pro správu majetku a spotřebitele v hodnotě 671 miliard dolarů, což je stejná hodnota jako v předchozím čtvrtletí, ale méně než 738 miliard dolarů ve stejném období před rokem.

„Tržní prostředí se bezpochyby zkomplikovalo,“ řekl generální ředitel David Solomon během konferenčního hovoru s analytiky 18. července.

Stejně jako řada jejích kolegů i banka Goldman Sachs zvýšila rezervy na úvěrové ztráty a za druhé čtvrtletí roku 2022 si připsala 667 milionů USD. USD ve druhém čtvrtletí loňského roku a čisté rezervy ve výši 561 mil. dolarů za první čtvrtletí roku 2022, uvádí společnost.

Ostatní významní správci majetku hlásí velké skoky v příjmech z úvěrů. Bank of America, jejíž součástí je i Merrill Lynch, 18. července oznámila, že čisté úrokové výnosy meziročně vzrostly o 33 % a dosáhly rekordní výše 1,8 miliardy dolarů. Čisté úrokové výnosy majetkové jednotky Wells Fargo vzrostly o 50 % na 916 milionů USD, jak banka oznámila minulý týden.